Acum aveți posibilitatea de a plăti în 6 rate fără dobândă cu StarCard de la Banca Transilvania!

Sticla Termorezistenta - calculeaza pret

Sticla Termorezistenta - calculeaza pret
  • Sticla Termorezistenta - calculeaza pret
  • Sticla Termorezistenta - calculeaza pret

Specificatii

Sticla termorezistenta se foloseste la usi de semineu, sobe, focare si cuptoare
Sticla rezista la o temperatura maxima de 700°
Grosimea sticlei este de 4mm, fiind o grosime standard
Sticla se taie cu o toleranta de +-1mm
 
Putem sa realizam geamuri la orice dimensiune!
La cerere se pot slefui canturile sticlei
In cazul formelor speciale (ex. semirotunde) este necesar un sablon!
 
ATENTIE !!!!!!!
STICLA ESTE REZISTENTA LA TEMPERATURA, NU LA SOCURI !
 
  • NU IMPINGETI lemnele in soba cu ajutorul USII (sticlei). Sticla nu este securizata se sparge la socuri ca si o sticla normala
  • NU LIPITI niciodata sticla termorezistenta de usa metalica cu nici un fel de adeziv sau silicon! Folositi banda termorezistenta pentru sticla, intrucat sticla sa nu intre in contact cu metalul.
  • STICLA se monteaza pe rama usii cu Banda termorezistenta care se lipeste pe marginea sticlei dupa care se va prinde cu cleme.
  • NU FOLOSITI produse abrazive pentru curățarea Sticlei KERALlTE
Cele mai bune rezultate se obțin cu ajutorul unui produs special de curatare a sticlei ceramice care o gasiti la categoria Curatare si Intretinere -> Accesorii de Curatare
 
Cititi mai multe informatii despre sticla termorezistenta in blogul nostru: https://www.sticlatermorezistenta.ro/ro/ce-este-sticla-termorezistenta.html

CE ESTE STICLA TERMOREZISTENTĂ?

Sticla termorezistentă servește drept "geam" pentru soba, șemineu sau focar. Este o sticlă ceramică transparentă, proiectată pentru căldură extremă și ideală pentru orice tip de încălzire cu foc (cu lemne, gaz, peleți). Transparența sa vă oferă o vedere perfectă a celor mai calde flăcări. 

Aici puteți comanda sticlă termorezistentă în orice dimensiune dorită.

Sticla termorezistentă a fost concepută pentru aparatele de încălzire casnice (cum ar fi sobe, șeminee, focare). Utilizarea de sticlă termorezistentă devine necesară atunci când capacitățile sticlei tradiționale nu se dovedesc a fi potrivite pentru stresul termic sau pentru nevoile de siguranță. Datorită coeficientului de dilatare termică aproape de 0, sticla termorezistentă rezistă la niveluri de temperatură foarte ridicate, de până la 700°C (1292°F) în utilizare continuă, precum și la șocuri termice ridicate până la 800°C.

  • Sticla termorezistentă nu este o sticlă standard, ci este o sticlă ceramică și nu trebuie să fie niciodată aruncată în containerele de reciclare a sticlei normale.
  • Nu folosiți sticla termorezistentă pentru echipamentele care utilizează combustibil lichid care conține sulf, cum ar fi uleiul combustibilului casnic. Sulful poate cauza probleme și contactul sticlei cu acesta trebuie neaparat evitat.
  • La curățare, nu folosiți alcali puternici, acizi, detergenți cu fluor, detergenți cu dispozitive mecanice (nisip etc.) și nici alte freze mecanice sau solvenți. Folosiți lichide speciale pentru curățarea sticlei, cum ar fi soluția de curățare pentru sticlă termorezistentă cu pulverizator. 
     

CUM A FOST DESCOPERITĂ STICLA TERMOREZISTENTĂ?

În 1952, Dr. S. Donald Stookey, de la celebra companie Corning din New York, a descoperit accidental o familie de materiale noi - ceramica de sticlă, adică sticla termorezistentă.

El a expus o bucată dreptunghiulară de sticlă la radiații ultraviolete și apoi a introdus-o într-un cuptor (încerca să precipite argint).  Când cuptorul s-a supraîncălzit, Stookey se aștepta să găsească o masă topită în cuptor.
În schimb, ceea ce a constatat a fost că sticla nu numai că nu s-a spart sau topit, dar a rămas intactă atunci când a fost scăpată. De asemenea, și-a păstrat forma.

Stookey a observat, de asemenea, că sticla s-a transformat într-o ceramică de sticlă cu granulație fină, care nu era poroasă și, aparent, mult mai rezistentă decât sticla originală. Potențialul acestui nou material era incontestabil.

Pe aceste cunoștințe se bazează producția de astăzi de sticlă termorezistentă, altfel spus sticlă ceramică.

Sursa: eurokera.com

Produse asemănătoare