Acum aveți posibilitatea de a plăti în 6 rate fără dobândă cu StarCard de la Banca Transilvania!
» Cum depozitez lemnele de foc?

 

Fie cumparati sau va puteti taia singuri lemnele de foc, cel mai important lucru este ca in final pentru foc sa folositi lemne bine uscate.

Pentru depozitarea lemnelor in aproprierea sobei sau semineului dvs va recomandam suportul nostru de lemne metalic.

 

Lemnul de foc pregatit singur

Daca va pregatiti singuri lemnele de foc pentru sezonul de incalzire, trebuie sa "planificati" cu cel putin 2 ani inainte. Acest lucru inseamna ca, pentru a obtine un grad optim de uscare de 20%, lemnul trebuie sa se usuce timp de cel putin 2 veri intr-un loc bine protejat. Fie ca este vorba de un sopron, de o magazie sau de garajul dumneavoastra, spatiul de depozitare al lemnului trebuie sa fie bine ventilat, ferit de umezeala si precipitatii. Aveti grija sa nu asezati lemnul direct pe podea sau lipit direct de perete, ci asigurati-va ca aveti un suport dedesubt astfel incat lemnul stivuit sa poata fi aerisit si de jos, iar umiditatea care se ridica de pe podea sa nu patrunda direct in lemn.

Daca va pregatiti singuri lemnele pentru foc, acestea sunt punctele de care trebuie sa tineti cont pentru a obtine rezultate bune la incalzire.

 

Lemnul de foc cumparat

In cazul lemnului cumparat, lucrurile sunt mai simple: lemnul de foc este deja bine uscat si poate fi folosit instantaneu pentru ardere. Atunci cand il depozitati, trebuie sa respectati aceleasi puncte ca si in cazul lemnului de foc uscat de sine : un loc ferit de umezeala si precipitatii si bine ventilat si o baza pentru lemnul de foc care sa il protejeze de orice umiditate din sol.

 

De ce trebuie ca lemnul de foc sa fie uscat?

Daca lemnul dumneavoastra nu este suficient de uscat (umiditatea reziduala de cel putin 10-20% este ideala, ceea ce se obtine prin uscarea timp de 2-3 veri), toata energia de incalzire este folosita pentru uscarea lemnului si nu pentru incalzirea incaperii. Acest lucru risipeste mult lemn, nu veti putea atinge temperatura dorita in incapere, se produce mult fum, iar focul se poate stinge partial sau complet. Lemnul de foc bine uscat poate fi aprins rapid, arde uniform si incalzeste eficient incaperea.