Acum aveți posibilitatea de a plăti în 6 rate fără dobândă cu StarCard de la Banca Transilvania!
» Inaltimea cosului de fum

Inaltimea cosului de fum este un factor decisiv pentru buna functionare a sobei sau al semineului dumneavoastra. Aceasta influenteaza foarte mult tirajul, care este esential atunci cand se face focul: il poate sustine si imbunatati sau inrautati.

O indicatie generala pentru inaltimea semineului este de 6 metri.

Va recomandam sa consultati un constructor autorizat pentru o executie exacta si specifica casei dvs.

In unele cazuri, in functie de constructia si pozitionarea casei dumneavoastra, este posibil sa trebuiasca sa va abateti de la acesti 6 metri. In cazul in care hornul incepe la mijlocul acoperisului, acesta trebuie sa fie mai inalt decat cel mai inalt punct al acoperisului. Daca insa acesta incepe mai jos, cosul trebuie sa urce pana cand distanta orizontala dintre cos si acoperis este de cel putin 2 metri.

Racordarea semineului sau a sobei la cosul de fum se face intotdeauna cu un burlan tip cot, pentru a evita supratirajul.

In cazul cosului de fum, este de asemenea important sa indepartați in mod regulat depunerile de la arderea combustibilului. Inainte de inceperea fiecarui sezon de incalzire, cosul de fum trebuie verificat pentru a detecta eventualele blocaje, de exemplu cuiburi de pasari, astfel incat acestea sa poata fi indepartate in timp util si sa nu existe probleme la aprindere.