Acum aveți posibilitatea de a plăti în 6 rate fără dobândă cu StarCard de la Banca Transilvania!
» Lemn de foc pentru sobe, seminee - tare sau moale? Ce lemn sa cumpar?

Care este diferenta dintre lemnul de esenta tare si lemnul moale?

Ce lemn de foc sa cumpar? Lemn de foc de esenta tare sau moale?
La aceste intrebari vom raspunde in acest articol.

 

Lemn de foc de esenta tare

Lemnul de foc de esenta tare, cum ar fi fagul, are o densitate mare, este greu, dur, arde mai mult timp si are o putere mare de incalzire.

Cel mai raspandit lemn de foc de esenta tare, clasicul, este fagul. Acesta are o densitate bruta ridicata, este un lemn greu si dur, prin urmare are o valoare calorica si o putere de incalzire foarte buna si are un model de flacara deosebit de aspectuos. Stejarul este similar cu fagul.

Alte tipuri de lemn de esenta tare, comparabile cu fagul sunt frasinul, artarul sau mesteacanul. Acestea au si alte avantaje, cum ar fi faptul ca mesteacanul contine si uleiuri esentiale si, astfel, nu numai ca are o capacitate de incalzire buna si un aspect frumos al flacarii, dar, atunci cand arde, se distribuie in camera de zi un miros foarte placut, care umple apoi toata atmosfera. Prin urmare, aceasta alternativa este deosebit de potrivita pentru cabane, case de weekend.

 

Lemn de foc tare

Lemnul de foc moale, cum ar fi molidul, este mult mai usor decat lemnul tare, arde mai repede, astfel este ideal pentru aprinderea focului.

Lemnul de foc moale, ca molidul, este semnificativ mai usor decat lemnul tare, astfel avand o putere de incalzire total diferita. Asta inseamna ca se aprinde mult mai usor, reda caldura mare foarte rapid, astfel el este ideal pentru aprinderea focului.

Lemnul moale se poate folosi ca bustean pentru incalzi rapid soba sau semineul, acesta avand flacara mult mai calda, sau despicat ca surcele pentru aprins focul. Molidul sau alte tipuri de lemn moale sunt mult mai usor de despicat, decat un lemn tare precum stejarul sau molidul.