Acum aveți posibilitatea de a plăti în 6 rate fără dobândă cu StarCard de la Banca Transilvania!
» Montajul unei sobe metalice

Montajul unei sobe metalice

Semineul se aseaza pe o placa neinflamabila care sa inconjoare locul pentru arderea combustibilului. Placa poate fi din sticla, tabla sau ceramica, dimensiunea fiind adaptata la semineul Dvs. Soba de baza s-a dezvoltat ca o constructie pentru incalzit, are o buna performanta de incalzire care arde curat. Pentru un randament maxim se va folosi numai lemn cu esenta tare uscat minim 2 ani. Daca folositi lemne ude, toata energia se v-a pierde pentru uscarea lemnelor si nu pentru incalzirea incaperii. Soba metalica are marele avantaj ca instalarea decurge foarte repede fara probleme. Aveti nevoie numai de putin loc pentru o ambianta placuta si puteti sa montati soba foarte simplu fiind necesare doar burlane, coturi si o rozeta de perete care acopera gaura de la intrarea in cos., pentru o eficienta mai mare primul element montat pe soba poate fi un recuperator de caldura.
 
La montajul sobei aveti in vedere distantele laterale necesare catre partea de sus si de jur imprejurul vetrei in care este aprins focul, fata de materialele combustibile conform manualului de utilizare.
 
Este important sa se vorbeasca cu cosarul din partea locului cu privire la cosul de fum potrivit pentru viitoarea soba.
 
Cosul este motorul oricarui semineu sau soba. Pentru a putea arde curat este nevoie de un cos pentru fiecare soba. In limbaj popular se vorbeste despre soba care trage bine, dar aceasta depinde  numai de performanta cosului in acest proces.
 
Materiale pentru montajul sobelor gasiti aici: 
https://www.sticlatermorezistenta.ro/ro/materiale-de-montaj-sobe.html